Foto: Tuzlanski.ba

Kako je započelo vrijeme darivanja, kompanija Bingo se mnogo posvetila humanitarnom radu kako bi djeci i odraslima koji su u stanju socijalne potrebe ili su iz drugih razloga marginalizirani, uljepšala praznike.

Tako su danas predstavnici kompanije Bingo posjetili Udruženje građana, roditelja i prijatelja djece s dijabetesom „Novi horizonti“ i uručili 40 prigodnih paketića za najmlađe članove.

„Misija Udruženja građana, roditelja i prijatelja djece s dijabetesom "Novi Horizonti" Tuzla je da na jednom mjestu okupi sve roditelje i prijatelje djece s dijabetesom u cilju pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite , edukacije i zaštite članova od finansijskog rizika koji donosi ova bolest. Obzirom da smo neprofitna i neproizvodna organizacija , u realizaciji pojedinih aktivnosti se oslanjamo na pomoć fizičkih i pravnih lica. Ove godine kompanija Bingo Tuzla je prepoznala prioritet našeg djelovanja , te obezbijedila novogodišnje paketiće za naše "male, velike borce"-djecu dijabetičare iz svih općina TK. Gesta velikodušnosti je iznimno značajna za naše mališane, te u njihovo ime upućujem riječi zahvalnosti sa željom da Nova godina donese radost, uspjeh i sreću direktoru i svim uposlenima kompanije Bingo Tuzla.“, kazala je Marina Hadžiavdić, predsjednica UG "Novi Horizonti" Tuzla.

„Kraj godine i praznici vrijeme su darivanja. Naša kompanija mnogo ulaže u društveno odgovorno poslovanje, ali nikad ne zaboravlja ni one koji su na marginama društva niti one kojima je potrebna posebna pažnja. Zato smo danas sa djecom i roditeljima koji se svakodnevno hvataju u koštac sa dijabetesom. Želimo im pokazati da mislimo na njih i zato smo im pripremili prigodne paketiće.“

Ovo je jedna u nizu mnogobrojnih donacija kompanije Bingo. Humanitarni rad ove kompanije, između ostalog, ogleda se u dugogodišnjoj podršci određenim institucijama, udruženjima, zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama te pojedincima, a poseban je odnos sa SOS dječijim selima BiH, gdje Bingo već četiri godine ima status „najboljeg prijatelja“.