Pos'o dobar, para laka: Novosađanin ženi Kineskinju za 10.000 eura!
Foto: Tuzlanski.ba

Ovaj mladić će u brak stupiti sa strankinjom, u svakom smislu te riječi, jer svoju buduću suprugu uopšte ne poznaje.

novosadjanin-zeni-kineskinju

Sve što zna je njeno ime i da živi i radi u Subotici već šest godina. Međutim, više od toga ga, kaže, ne zanima. Ne zna čak ni koliko Mei ima godina, ali je siguran da je starija od njega.

Novosađanin Vladimir K. (23) u martu će se vjenčati iz interesa, a ne iz ljubavi. Kako pišu Večernje novosti on će za vjenčanje sa Kineskinjom Mei dobiti 10.000 eura.

Ovaj mladić će u brak stupiti sa strankinjom, u svakom smislu te riječi, jer svoju buduću suprugu uopšte ne poznaje. Sve što zna je njeno ime i da živi i radi u Subotici već šest godina. Međutim, više od toga ga, kaže, ne zanima. Ne zna čak ni koliko Mei ima godina, ali je siguran da je starija od njega.

U svojoj nesvakidašnjoj odluci podržavaju ga rođeni brat pa čak i djevojka.

"Ako ćete da me pitate da li je nemoralno što ću da se ženim za novac, odgovor je - nije. Naprotiv, uradiću dobro delo. Mojoj budućoj ženi Mei treba državljanstvo, meni treba auto, a majci ću da pomognem da renovira kuću", direktan je u razgovoru Vladimir, zaposlen na benzinskoj pumpi i student Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

"U obavezi sam da budem u braku sa Mei tri godine, što mi ne predstavlja nikakav problem. Ja sam u Novom Sadu, ona živi u Subotici, tamo ćemo se i venčati", dodaje on.

O tome da ova Kineskinja traži muža i nudi 10.000 eura onom ko je oženi, saznao je od prijatelja čiji se otac na isti način oženio prije tri godine.

"On ima 54 godine, ostao je udovac i ubrzo se za novac oženio Kineskinjom. Ostalo mu je još godinu dana braka s njom. Ne vidim šta tu ima loše. To nije ništa protivzakonito, a u zemlji kakva je naša, gde ne možemo od plate da preživimo, bolje da ovako zaradim nego da kradem, varam", objašnjava Vladimir.

"Jedino se mama teško miri sa time da će mi prvi brak u životu biti insceniran. Ali, majka je majka, nisam ni očekivao da razume", dodao je on.

Otkad je objavio svoju odluku, kaže mu telefon ne prestaje zvoniti. Zovu ga orijatelji i poznanici i traže od njega da i njih spoji sa kineskim djevojkama kojima treba državljanstvo. Posao je lak, para dobra. Vladimir kaže da su veliki izgledi da i svom rođenom bratu "udesi ovakav posao".

Pomoćnik načelnika za građanska stanja pri Upravi za opšte poslove u Novom Sadu, Biljana Dragin, kazala je da u sklapanju brakova iz koristi nema ničeg novog, neobičnog i nesvakidašnjeg.

Kako kaže, srbijanski državljani vjenčavaju se sa partnerima iz svih krajeva svijeta - Australije, Njemačke, Nikaragve, Kostarike, Francuske, sa Filipina, te zato Kinezi ne treba da izazivaju čuđenje.

Oslobođenje / Tuzlanski.ba