Foto: Tuzlanski.ba

Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podneseni izvještaji protiv četiri lica zbog sumnje da su počinila krivična djela razbojništvo, nedozvoljena trgovina, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Izvještaji će biti podneseni protiv lica iz Tuzle čiji su inicijali E.S. zbog razbojništva, M.F. (35) iz Gradačca zbog nedozvoljene trgovine, DŽ.M. (29) iz Srebrenika zbog teške krađe i M.H. (39) iz Banovića za nedozvoljeno držanje oružja.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija, Kantonalnom tužilaštvu će, zbog posjedovanja droge, biti dostavljeni izvještaji protiv lica iz Tuzle čiji su inicijali M.Z. (32) i M.Z. (26), S.M. (31) iz Lukavca, A.J. (22) iz Kalesije i lica iz Banovića M.Z. (31) i A.A. (24).

Lica E.K. (24) iz Tuzle i S.M. (30) iz Gradačca uz izvještaj će biti predati Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Policija je u pretresima na 10 lokacija na području Tuzle, Gradačca, Srebrenika, Lukavca, Banovića i Kalesije pronašla predmete koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela - pištolj, metalni bokser i nož, veći broj automobila bez dokumentacije o porijeklu, električni agregat, led TV i mobilne telefone.

Pronađeno je jedno veće pakovanje droge, šest pakovanja i tri vrećice kanabisa, jedno PVC pakovanje droge, te predmeti koji su korišteni za konzumiranje narkotika, dvije digitalne vage, drobilica za drogu, dva pakovanja "rizle" i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni 26. i 27. januara po nalogu opštinskih sudova.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su, s ciljem sprečavanja, otkrivanja i identifikovanja izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji, izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na pomenutim lokacijama tog kantona.