Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, svakodnevno svjedočimo dugim kolonama vozila prema jugu naše zemlje, kao i pojačanom intezitetu saobraćaja na većini graničnih prijelaza.

Pojačana frekvencija vozila na graničnim prijelazima, duga zadržavanja formiraju kolone prema jugu
Foto: Ilustracija

Ovoga jutra duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Orašje. Dok je na jugu naše zemlje pojačan promet vozila na izlazu, a izdvajamo granične prelaze: Doljani, Bijača, Kamensko ali i na graničnom prelazu Deleuša.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.