Foto: Tuzlanski.ba

Gledanje Evropskog nogometnog prvenstva ovog ljeta u Tuzli imat će sasvim novu dimenziju. Po prvi put u Tuzli biće upriličen Street Food Stage 2024 u organizaciji agencije Zeus. 

Koncipiran kao projekat u trajanju od jedanaest dana uz bogat gastro, muzički, scenski, dječiji, vizuelni, te edukativni sadržaj Street Food Stage dodatno će poboljšati turističku ponudu kako u gradu Tuzla tako i u regionu.

''Po prvi puta imamo priliku razviti jedan ovakav projekat u našem gradu te ga pretvoriti u preopoznatljiv brend koji će okupljati veliki broj posjetilaca, ljubitelja gastro druženja, promocija, muzike, sporta, takmičenja i edukativnih projekata za najmlađu populaciju'', poručuju organizatori.

Street Food Stage biće upriličen od 4. do 15.jula na platou Tuzlanke, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

''Projekat je sam po sebi unikatan te će biti realiziran na visokom nivou, a svi posjetitelji moći će da provedu jedanaest dana u raznolikoj ponudi za sve generacije'', kažu iz Agencije Zeus.

Agencija Zeus dugi niz godina ima izuzetnu saradnju sa svim kulturnim institucijama, sa raznim umjetnicima iz cijelog svijeta, kao i sa nevladinim sektorom što potvrđuje da će i ovaj događaj biti nezaboravno iskustvo.

Više informacija o učesnicima muzičkog dijela programa, satnicama i izlagačima biće poznato naknadno. (Tuzlanski.ba)