Ostali bez podrške građana i nezaposlenih: Evo šta su poručili obespravljeni radnici (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Oko 300 obespravljenih radnika nekadašnjih privrednih giganata iz Tuzlanskog kantona okupilo se danas ispred zgrade Tužilaštva Tuzlanskog kantona kako bi uputili nove zahtjeva prema institucijama vlasti.

Njihovi zahtjevi ne razlikuju se puno od onih u mjesecu februaru kada su uz radnike na ulicama bili mladi nezaposleni ali i hiljade drugih građana koji su rame uz rame davali podšku ljudima koji godinama unazad traže svoja prava, što nije bio slučaj i danas.

Nova Vlada TK sačinjena od "eksperata" kaže da radi sve što je u njenoj moći kako bi se agonija radnika što prije privela kraju, međutim priznaju da su stvari komplikovanije nego što se mislilo.

Kupovinom većinskog paketa dionica Dite i Konjuha Vlada TK napravila je određen pomak u riješavanju problema ova dva preduzeća, ali još dosta posla treba da se uradi kako bi se status radnika i ostalih firmi pomakao sa mrtve tačke.

"Ne odustajemo svake srijede ćemo biti ispred zgrade Tužilaštva, sve dok se ne procesuiraju odgovorne osobe za propast firmi i privredni kiminal koji su počinili" jedinstven je stav svih obespravljenih radnika. U video prilogu članka pogledajte šta su poručili, koga krive, koji su sve njihovi zahtjevi....(Tuzlanski.ba)