Plaćeni ubica i bivši pripadnik Crvenih beretki Predrag Ratković uhapšen je u Tuzli. 

Oglasio se MUP TK o hapšenju Predraga Ratkovića, plaćenog ubice i bivšeg pripadnika Crvenih beretki
Foto: Arhiva

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je operativnim radom na terenu došao do obavještajnih podataka da se na području grada Tuzla nalazi državljanin Srbije, koji je u bjekstvu s obzirom na to da se dovodi u vezu sa ubistvom počinjenim u ranijem periodu na području Republike Srbije.

''Nakon prikupljenih operativnih saznanja, osoba je 2. augusta 2024. godine locirana i pronađena u jednom od objekata u Tuzli, kojom prilikom je kod sebe posjedovao lične dokumente za koje je provjerama utvrđeno da se radi o krivotvorenim dokumentima'', saopšteno je.

Poduzetim mjerama i radnjama ustanovljen je identitet osobe, a radi se o Predragu Ratkoviću, rođenom 1975.godine u Užicu, Republika Srbija.

Ratković je priveden u službene prostorije Uprave policije MUP TK-a radi kriminalističke obrade, nakon koje je jučer uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Krivotvorenje isprave.

U predmetnim aktivnostima ostvarena je saradnja Uprave policije MUP TK-a sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i  Ministarstvom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući tužilac će danas donijeti narednu o provođenju istrage, ispitati osumnjičenog, nakon čega će Općinskom sudu Tuzla biti stavljen prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.