Od 11. do 13. oktobra: U Tuzli Prvi Internacionalni festival piva
Foto: Tuzlanski.ba

Tuzla će od 11. do 13. oktobra 2012. godine biti domaćin Prvog Internacionalnog festivala piva „Oktobar fest 2012".

pivoooUz prezentaciju pivarskih kompanija posjetitelji Festivala moći će uživati i u najkvalitetnijem pivu, roštiljima, a sve to uz učešće zabavnih, muzičkih, folklornih i etno-grupa.

Festival organizira Pivnica Boris i to na otvorenom na platou ispred Mercator Centra u Tuzli i kako su istakli cilj organizacije jednog ovakvog događaja je da se ljubiteljima piva predstave najznačajniji proizvođači piva, a u okviru trodnevne zabave na otvorenom, uz proizvođače hrane, muziku i roštilje.

- S obzirom da će Festival biti organiziran na otvorenom, te da se ulaz neće naplaćivati, cijenimo da će on biti jedna od najposjećenijih manifestacija na ovoj regiji – rekao je Željko Jelinić, direktor Festivala.

Totalni hit Festivala bit će organizacija javnog gledanja utakmice Grčka – BiH (12.10.) na LED ekranu promjera 4x3. Dakle, utakmica, dobro pivo, roštilj i zabava je zagarantovana.

Pokrovitelj manifestacije je Federalno ministrastvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK i Općina Tuzla.

Tuzlanski.ba