Obavještenje za poljoprivredne proizvođače
Foto: Tuzlanski.ba

opcina-tz-600x450Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja općine Tuzla koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da su u skladu sa Pravilnikom o upisu Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, shodno aktu Federalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, obavezni prijaviti planirani obim i vrstu poljoprivredne proizvodnje na registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu, za 2013. godinu.

Krajnji rok za navedenu prijavu obima i vrste poljoprivredne proizvodnje je 31.03.2013. godine.

Naglašavamo da se poljoprivredne kulture na zemljištu kao i brojno stanje stočnog fonda po vrstama, mogu prijaviti samo jednom u toku godine, i to najkasnije do 31.03.2013. godine.

Upozoravaju se poljoprivredni proizvođači da je prijava poljoprivredne proizvodnje na gazdinstvu obavezna i uvjet je za ostvarivanje prava na bilo koji oblik novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje u 2013. godini.

Prijave se podnose na propisanom obrascu koji se može preuzeti u Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla, svakog radnog dana, u vremenu od 8 do12 sati.

Sva dodatna pojašnjenja i informacije mogu se dobiti neposredno u Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti (glavna zgrada Općine Tuzla, II sprat, kancelarije broj 226 i 235) ili putem telefona broj: 035/307-389 i 307-391.

OPĆINA TUZLA: Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti

Tuzlanski.ba