Novalić iz zatvora čestitao Kurban-bajram? Ma kolika žrtva bila u ovim izazvonim vremenima, najvažnije je ne posustati
Foto: Tuzlanski.ba

Na zvaničnom Facebook profilu Fadila Novalića, bivšeg fedaralnog premijera i trenutnog zatvorenika u državnom zatvoru, osvanula čestitka povodom Kurban-bajrama.

Podsjetimo, Novalić se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u državnom zatvoru u Vojkovićima. Poznato je i to da on nema pravo korištenja mobitela i interneta, te ostaje nepoznanica ko u njegovo ime objavljuje poruke.

U objavi se dotiče Kurban bajrama i žrtve koja se podnosi na ovaj praznik.

"Kurban-bajram je vrijeme kada je posebno naglašen značaj žrtvovanja, saosjećanja i brige za druge. To su uistinu vrijednosti koje obogaćuju ne samo nas pojedinačno, nego cijelu našu zajednicu."

"Ma kolika žrtva bila u ovim vremenima, posebno izazovnim za bošnjački narod, najvažnije je ne posustati. Zato u ovim danima Kurban-bajrama upućujem dovu dragom Allahu dž.š. da učvrsti našu duhovnu snagu, solidarnost i zajedništvo, kao temelj očuvanja i bolje budućnosti naše jedine domovine.

Od srca svima želim Božiju milost, dobro zdravlje, mir i radost. Bajram šerif mubarek olsun!", navodi se u objavi Fadila Novalića.