Nedjeljno jutro: Pogled sa prozora na snijegom prekriveni grad (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

Meteorolozi za danas najavljuju padavine do sredine dana.

snijeg-zima-decembar

Ovoga jutra Tuzla je prekrivena snijegom. Sve je bijelo. Grtalice nastoje očistiti snijeg sa ulica, ali teško im uspijeva zbog toga što snijeg sve jače pada. Savjetujemo vozačima da budu oprezni, da paze na sebe i druge učesnike u saobraćaju i da koriste zimsku opremu.

Zbog jakih sniježnijh nanosa zatvoren je saobraćaj za sve kategorije vozila na M-15 Mlinište- Glamoč. Zbog snijega koji jutros pada u većem dijelu BiH otežano je saobraćanje za sve kategorije vozila. Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima kao i putne pravce preko planinskih prevoja. Dodatne poteškoće vozačima mjestimično pričinjava jak vjetar.

Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajamo putne pravce: Drežnik-Šićki Brod, Kladanj-Vlasenica, Livno-Posušje i Jablanica-Prozor.

Na graničnom prelazu Izačić zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i tegljače. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Vaše slike Tuzle šaljite nam na: [email protected]

Tuzlanski.ba / Foto: Mirsad Begić