"Iznoseći neistine da se radi o prostoru entiteta RS i nebuloze kako na Jahorini može stajati jedino zastava Republike Srpske, simboli Nemanjića itd.", zaključio je Efendić.

Nakon cijepanja bh. zastave na Jahorini, Efendić najavio prijavu protiv Eleka
Foto: Facebook

Krivičnu prijavu protiv Nedeljka Eleka, predsjednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" zbog oštećene zastave BiH na jahorinskom vrhu Košuta danas je najavio načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić.

Efendić je pojasnio da se to oštećenje desilo samo dan nakon što je postavljena na toj lokaciji.

"Da stvar bude gora iza ovog poteza stoje vlasti entiteta Republika Srpska iako se zastava ne nalazi na teritoriji tog entiteta nego duboko na prostoru općine Trnovo u Federaciji BiH. Zastava će naravno ponovo biti vraćena, a protiv Nedeljka Eleka podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela oštećenja i otuđenja tuđe stvari", istakao je Efendić.

Kako Efendić dodaje, iza uklanjanja zastave javno su stali Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Vezani članak Na Jahorini uklonjena zastava BiH, Elek poručio: 'Samo zastava RS će se vijoriti'

"Iznoseći neistine da se radi o prostoru entiteta RS i nebuloze kako na Jahorini može stajati jedino zastava Republike Srpske, simboli Nemanjića itd.", zaključio je Efendić.

Podsjećamo, zastavu na jahorinskom vrhu su postavili pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad za vikend.

Ipak, postavljena zastava je u ponedjeljak uklonjena, a to je potvrdio i Elek.

"Oni su zastavu postavili jučer. Došli su sa kvadovima na Jahorinu, a jedan od njih je nosio ratnu zastavu. Kasnije je utvrđeno da je riječ o pripadniku federalnog MUP-a, koji je uhapšen u Krupcu", poručio je Elek.