Mehanizacija javnih preduzeća iz Tuzle stigla je u Donju Jablanicu kako bi pomogla u saniranju nastale štete uslijed razornih poplava koje su zadesile ovo mjesto.

Foto: Grad Tuzla | Saosjećanje u teškim momentima

U trenucima kada se Donja Jablanica, odnosno, njeni stanovnici suočavaju sa velikim gubicima, ali i tragedijom, u razornim poplavama, grad Tuzla stavio se na raspolaganje.

Naime, katastrofa koja je zadesila ovo mjesto u kojoj su život izgubile 22 osobe, uništila je brojne domove onih koji su godine života uložili u svaki kamen. 

Da stanovnici ovog kraja nisu sami, najbolje svjedoče brojne humanitarne akcije od strane organizacija Pomozi.ba, Crvenog križa, ali i druge, u kojima su se po prikupljenim iznosima može vidjeti empatija građana naše države.

Vezani članak Jablanički imam objavio fotografije unutrašnjosti kuće nakon poplava: 10 godina života, rada i truda

Pružena ruka u ovim teškim trenucima stigla je i iz grada Tuzla, čija je mehanizacija od strane javnih preduzeća stavljena na raspolaganje prilikom saniranja šteta uzrokovanih razornim poplavama. 

Gradonačelnik Zijad Lugavić istakao je da je Tuzla pokazala da je grad empatije.

"Sutra dolaze i geolozi i građevinci. Hvala JKP "Komunalac" Tuzla, JKP "Centralno grijanje" Tuzla, JKP "Vodovod i kanalizacija" Tuzla. Već smo na radu, na terenu", zaključuje gradonačelnik Lugavić.