˝KRIN˝ Tuzla: Mladi izviđači napreduju
Foto: Tuzlanski.ba

Odred izviđača ˝Krin˝ iz Tuzle je od 24. do 26.1.2013. organizovao trodnevni seminar za mlade članove koji su zavšili prvi ciklus radionica iz oblasti izviđačkog života.

image001Seminar je održan na Konjuhu, u planinarskom domu ˝Javorje˝ koji je već dugi niz godina omiljeno mjesto za odmor i uživanje u prirodi našim izviđačima.

Cilj ovog seminara je bio da mlađi članovi usavrše svoje znanje, steknu nove vještine i napreduju na taj način što će dobiti zvanje vodnika. U tu svrhu, u toku ovog seminara prošli su kroz radionice timskog rada, liderstva, komunikacije te i samog izviđaštva. Na kraju seminara održan je test znanja nakon čega su članovi dobili diplome za položen Prvi stepen Izviđačke kadrovske škole te dobili zvanje vodnika.

OI ˝Krin˝ je ponosan na nove mlade vodnike koji će pomoći u edukaciji novih članova a samim tim i jačanju ove organizacije u našem gradu. Cilj nam je širenje ljubavi prema prirodi i zdravom životu kroz smijeh, zabavu i lijepo druženje.

Odred izviđača ˝KRIN˝ Tuzla je dobrovoljno, nepolitičko i obrazovno udruženje djece, omladine i odraslih građana otvoreno za sve bez obzira na porijeklo, rasu, vjeru i nacionalnu pripadnost. Odred izviđača ˝Krin˝ sastavljen je od grupe mladih, ambicioznih, obrazovanih ljudi, koji želi svoje djelovanje i znanja proširiti na nove mlađe članove. Želja nam je da stvorimo jaku interesnu skupinu koja će postati ambasador lijepog ponašanja, pozitivnog mišljenja, i simbol prepoznatljivosti u našem gradu, pa i šire.

image003

Svi zainteresovani koji su ljubitelji zdravog načina života, priprode te oni koji žele sklopiti nova prijateljstva i iskusiti lijepo druženje i pozitivnu atmosferu mogu postati članovi naše organizacije.

Sve čestitke našim novim vodnicima, koji će nastaviti prenositi ljubav prema prirodi i pozitivnu atmosferu na buduće članove ove organizacije, uz izviđački pozdrav: Z D R A V O !

OI ˝KRIN˝ Tuzla / Tuzlanski.ba