Konačno: Senad Hadžić dobio vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju!
Foto: Tuzlanski.ba

Senad Hadžić dobio je vizu za ulazak u Saudijsku Arabiju, kako bi obavio hadž. Ova informacija potvrđena je na Facebook grupi, koju uređuje Senadova rodbina iz Banovića.

senad-hadzic6

Hadžić je, podsjetimo, 10. decembra prošle godine pješke krenuo za Saudijsku Arabiju da obavi petu islamsku dužnost. Prešao je oko pet hiljada kilometara, prešavši Crnu Goru, Bugarsku, Tursku, ratom zahvaćenu Siriju i Jordan. Na granici sa Saudijskom Arabijom, zadržao se više od dva mjeseca zbog administrativnih problema. Prije tri dana Hadžiću je zbog dužine puta i iscrpljenosti pozlilo, te je izgubio svijesti.

senad-hadzic

Ambasada Saudijske Arabije primila je ambasadora BiH u Jordanu Darka Zeleniku, Senada Hadžića i Alena Golaća, koji se brinuo o Senadu. U Saudijskom konzulatu rečeno je da će Senad biti gost princa Fejsala.

- Senad se sada osjeća dobro i sretan je što će obaviti hadždž te se zahvaljuje Muzaferu Čileku, koji je organizovao njegov dolazak sa granice u ambasadu po vizu. Hvala dragom Allahu dž. š. koji mi je dovoljan zaštitnik i pomagač na ovom, kako sam ga nazvao Putu svjetlosti. Napokon ću da obavim hadždž i obiđem sveta mjesta. Volim vas prijatelji moji, narode moj. Dragi Bog vam dao zdravlja, lijep život, međusobnu ljubav, poštovanje i Božiju uputu. Hvala svima koji su mi na bilo koji način pomogli - kazao je Senad.

AVAZ / Tuzlanski.ba