Konaković: Srbija čije smo pravo lice gledali ovih dana pruža utočište zločincu Đukiću
Foto: Tuzlanski.ba

U Tuzli je danas obilježeno 29 godina od masakra na Kapiji kada su srpske snage, ispalivši granatu sa Ozrena, ubili 71 mladu osobu.

Na dan obilježavanja oglasio se i Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. U svom Facebook statusu podsjetio je da za ovaj strašni masakr niko nije odgovarao, jer je Novak Đukić, jedini osuženi za ovaj zločin, na slobodi u Srbiji.

''Za ovaj strašni masakr niko nije odgovarao jer je presuđeni ratni zločinac novak đukić pod zaštitom vlasti u Srbiji i nije dostupan našem pravosuđu.
Niko iz artiljerijskog voda koji je ispalio granate po nalogu đukića nikad nije odgovarao.'', očito namjerno pisavši ime osuđenog zločinca malim slovima kako bi dodatno ukazao na činjenicu o kakvoj osobi se radi.

''Srbija čije smo pravo lice gledali ovih dana prilikom donošenja rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici utočište i zaštitu pruža ovom i mnogim drugim ratnim zločincima, utočište pruža i onima koji ratne zločince veličaju. Danas se na ulicama Beograda sretnu novak đukić i dvije studentice koje su zbog veličanja ratnih zločinaca nagrađene stipendijom i studiraju na beogradskim fakultetima. Davalac stipendije Aleksandar Vulin nagrađen je ministarskom pozicijom u Vladi Srbije.'', naveo je.

''Zato i danas dok se sjećamo ubijene mladosti Tuzle obećavamo borbu za pravdu i istinu sve dok srce kuca i dok dišemo. Zbog tuzlanske mladosti, zbog žrtava genocida Srebrenice, zbog ubijene djece Sarajeva, zbog ubijene djece Prijedora, zbog sve naše ubijene djece, zbog Višegrada, Foče, Bratunca, Vlasenice, zbog svih mjesta stradanja, zbog svih žrtava agresije na našu zemlju.'', zaključio je.