UKC Tuzla je danas donio odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku linearnog akceleratora. 

Komisija pregledala ponude: Evo koga je odabrao UKC Tuzla za nabavku linearnog akceleratora
Foto: Arhiva | Životi onkoloških pacijenata ovise o tenderu

Prema Odluci, UKC Tuzla je odabrao Inel-Med d.o.o. iz Mostara koji treba da nabavi akcelerator u vrijednosti od 8 miliona i 499 hiljada KM, bez PDV-a. 

Protiv ove odluke se može podnijeti žalba Ugovornom organu najkasnije deset dana od prijema odluke. Upravo je ranije zbog žalbi tender za nabavku ovog aparata i padao, a žalbu je najčešće ulagala kompanija Siemens medicine iz Sarajeva koja se ovoga puta nije prijavila kao ponuđač.

Da li će se ovoga puta žaliti kompanija M.S.G. d.o.o. iz Tuzle koja je bila drugi ponuđač, a koja je, nezvanično, imala podršku Siemens medicine, ostaje da se vidi. 

Podsjećamo, iz Siemens medicine su ranije za Tuzlanski.ba kazali da su u partnerstvu sa jednim od ponuđača u ovom postupku, a s obzirom na to da su se ranije žalili kada je Inel-Med odabran, sve implicira ka tome da su u partnerstvu sa M.S.G.

''Oprema Siemens Healthineers Varian (Linac) je ponuđena u postupku javne nabavke na koju referirate od strane partnerske firme’’, naveli su. 

Podsjećamo, ovo je četvrti put da UKC Tuzla pokušava nabaviti linearni akcelerator koji je neophodan za liječenje onkoloških pacijenata. 

Odluku UKC-a Tuzla možete pogledati OVDJE. 

Vezani članak Nabavka linearnog akceleratora u UKC-u Tuzla: Među ponuđačima i kompanija stara nepunih godinu dana