''Ko sam Ja, Ko si ti: status građanina Evrope i interkulturalni dijalog'' u Tuzli
Foto: Tuzlanski.ba

Početak projektnih aktivnosti u okviru projekta ”Ko sam Ja, Ko si ti: status građanina Evrope i interkulturalni dijalog” održavaju se u Tuzli u periodu 19. – 23. januar 2015. godine.

Projekat je finansijski podržan iz programa Evropske Unije ”Evropa za građane”.

Početak aktivnosti je planiran u utorak, 20. januar 2015. u prostorijama Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, od 09:30 sati.

Projektna aktivnost pod nazivom „Put ka inkluzivnom građanstvu u EU: integracija unutar školskog i univerzitetskog sistema“ će biti realizirana u periodu od 19. - 23. 01. 2015. godine, u Tuzli.

Cilj projekta je uspostavljanje mreže između partnerskih općina/gradova (bratimljenih općina i gradova) koje su izrazile interes za izgradnju partnerstva u oblasti integracije i interkulturalnog dijaloga, kroz proaktivno učešće mladih.

Pored dvanaest predstavnika iz Tuzle, u navedenim projektnim aktivnostima učestvuje još ukupno sedamdeset i šest predstavnika (uglavnom mladih) iz sljedećih općina i gradova:  Algemesi (Španija), Paredes (Portugal), Zola Predosa (Italija), Crespellano (Italija), Casalecchio di Reno (Italija) i Veseli nad Moravou ( Republika Češka).

(Tuzlanski.ba)