Kako riješiti pitanja pravosnažno oduzetih motornih vozila?
Foto: Tuzlanski.ba

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UNO) BiH prihvatio je informaciju koja se odnosi na rješevanje pitanja pravosnažno oduzetih motornih vozila.

Razmatrajući ovu informaciju, UO UNO imao je u vidu da je riječ o dugogodišnjem problemu, koji ima i negativne finansijske posljedice, te je prihvaćen prijedlog Uprave, koji će biti upućen Vijeću ministara, kako bi dio posla obavilo resorno Ministasrtvo prometa i komunikacija u procjenama tehničke ispravnosti vozila i oslobađanja u procesu homlogizacije, saopćeno je iz UNO-a.

UO UNO nije podržao inicijativu Federalne privredne komore o izmjeni Zakona o PDV-u koja se odnosila na oslobađanje obaveza plaćanja PDV-a na kamatu u finansijskom lizingu jer su analize Uprave pokazale da je to neopravdano.

Članovi UO UNO-a usvojili su danas usaglašeni Pravilnik o obliku i sadržaju službene iskaznice i značke uposlenih u UNO.

UO UNO je razmatrao i informaciju o razlozima nekorištenja doniranih skenera iz Kine, te će ova informacija biti dostavljena i Vijeću ministara BiH kako bi se riješile eventualne administartivne barijere kod preuzimanja i korištenja vrijednih donacija. (Tuzlanski.ba)