Javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Tuzla za 2013 godinu
Foto: Tuzlanski.ba

U četvrtak, 17.01.2013. godine, u organizaciji Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla, održana je javna rasprava o Nacrtu Budžeta Općine Tuzla za 2013. godinu.

rasprava budzetNa javnoj raspravi su pored predstavnika Općine Tuzla učestvovali predstavnici javnih ustanova, nevladinih organizacija, udruženja i drugih aktera sa područja općine Tuzla, koji djeluju u oblastima poduzetništva, primarne poljoprivredne proizvodnje i društvenih djelatnosti (predškolski odgoj, sport, kultura, socijalna zaštita).

Na javnoj raspravi je prezentiran Nacrt Budžeta Općine Tuzla za 2013. godinu, kao i razlozi i efekti smanjenja priliva sredstava u Budžet za ovu godinu. Naglašeno je opredjeljenje za nastavkom realizacije razvojnih projekata, iako su evidentno smanjeni prilivi sredstva u Budžet Općine Tuzla za 2013. godinu.

U toku javne rasprave učesnici su diskutovali o predloženom Nacrtu Budžeta za 2013. godinu, te su prezentirali i prijedloge načina raspodjele raspoloživih sredstava prema budžetskim korisnicima. Dogovoreno je da pisane prijedloge na Nacrt Budžeta Općine Tuzla za 2013. godinu korisnici mogu dostaviti Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla, do 24. januara 2013. godine, koja će ih uputiti u formi zajedničkog izvještaja na dalje razmatranje.

Tuzla.ba / Tuzlanski.ba