Foto: Tuzlanski.ba

U Tuzli je upriličeno potpisivanje peticije pod nazivom "Potpiši za život – za siguran saobraćaj".

Akcija je uslijedila je kao kao dodatna motivacija mladih aktivista nakon nedavne stravične nesreće u Sarajevu u kojoj su život izgubile dvije mlade pješakinje. Peticiju je podržao skoro svaki građanin koji je danas bio u centru grada.

"Tražimo povećanje kontrole na južnoj saobraćajnici, kako bi se stalo u kraj ludovanjima vozača u noćnim satima, da se što prije izgradi most Stupine – Zlokovac i da se riješi problem sa raskrsnicom kod Kreke. Znači ovu anketu vršimo da bi imali mi odgovarajuću podršku građana kako bi ta inicijativa mogla lakše proći kroz Gradsko vijeće, odnosno Skupštinu TK. Daju nam podršku, kako građani, tako i mladi. Veliki je zaista odziv. Mislim da će ova peticija i cjelokupna akcija zaista uspjeti", kazao je Adi Selman, član grupe Omladinskog resursnog centra Tuzla.

Prevencija s ciljem sprečavanja neželjenih događaja je moguća, a dovoljna je samo mala veća angažovanost vladajućih struktura, ali i povećanje svijesti učesnika, poruka je koju su danas uputili građani Tuzle. (Tuzlanski.ba)