Gordan Tadić održala sastanak koordinacionog tima Tužilaštva BiH za postupanje tokom pandemije
Foto: Tuzlanski.ba

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić održala je sastanak Koordinacionog tima Tužilaštva BiH za postupanje vezano za problematiku prevencije i suzbijanja širenja korona virusa-Covid 19.

Na sastanku je istaknuto da su do sada poduzete mjere i aktivnosti, kako bi se osigurao rad i održala funkcionalnost institucije, a također održala epidemiološka zaštita uposlenika, kao i osoba koje dolaze u dodir sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine. S obzirom da iz dostavljenog akta VSTV BiH, slijedi da je epidemiološka situacija u svim djelovima BiH, naročito u Kantonu Sarajevo, izuzetno pogoršana, ukazana je potreba usklađivanja rada sudova i tužičlaštva koja imaju sjedište u Kantonu Sarajevo.

Zaključak sastanka je da se u narednom periodu, sukladno s rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, organizira raspored zadataka i aktivnosti, za rad na žurnim i neodgodivim predmetima, s ciljem održanja radnih procesa, te smanji frekvencija uposlenika u radnim prostorijama, sukladno s preporukama za borbu protiv pandemije Covid 19.

U Tužilaštvu BiH od početka pandemije, održano je 10 sastanaka Koordinacionog tima, kako bi se osiguralo ostvarivanje radnih procesa i realiziranje što boljih rezultata rada, a istodobno pružila potrebna epidemiološka zaštita za uposlenike i sve osobe koje dolaze u kontakt s Tužiteljstvom BiH.

Koordinacioni tim pratit će dalji razvoj situacije u svezi sa pandemijom Covid 19,  saopćeno je iz Tužilaštva BiH. (Tuzlanski.ba)