Goran Karan večeras u Tuzli: Da vidimo kako se miješa vaša kamena so sa ovom mojom morskom
Foto: Tuzlanski.ba

Uz hitove ''Ja sam samo vagabundo'', ''Ostani'', ''Kada zaspu anđeli'' te brojne druge, Goran Karan će večeras u Tuzli zvanično otvoriti ljetnu Turističku sezonu. 

Koncert će početi u 21 sat na Panonskim jezerima, a očekuje se veliki broj posjetilaca.

''Povedite ko vam je drag, ponesite sva srca pa ćemo vidjeti kako se miješa ta vaša kamena so, sa ovom mojom morskom'', kazao je Goran Karan u videu kojeg je objavio na svom Instagram profilu.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Goran Karan (@goran_karan_official)

Direktorica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac je kazala da sve aktivnosti, uključujući i ovaj koncert otvorenja imaju za cilj da se unaprijedi turistička ponuda Tuzle i kvalitet boravka gostiju u našem gradu.

˝Želja nam je da svaki gost iz našeg grada odlazi sa pozitivnim impresijama i da nam se vraćaju. Kreirat ćemo dosta sadržaja širom našeg grada. Grad Tuzla je, pored Panonskih jezera, bogat brojnim kulturno-historijskim naslijeđem i prirodnim ljepotama. Možemo najaviti u zadnjoj sedmici jula festival mladih Kaleidoskop, gdje ćemo pored radionica i izložbi imati tri besplatne koncertne večeri. U saradnji sa kompanijom Bingo i ove godine ćemo dovesti Sarajevo Film Festival u Tuzlu od 16. do 23. avgusta. Organizovat ćemo paralelne projekcije na Trgu Slobode za vrijeme trajanja festivala¨, izjavila je Jaganjac.

Vezano | Vagabundo u Tuzli: Tuzlaci u ljeto ulaze uz Gorana Karana

˝Mi smo u Budžetu Grada Tuzle podržali preko 100 manifestacija koje će biti realizovane u okviru ‘Ljeta u Tuzli’. Putem Turističke zajednice grada Tuzle smo također podržali veliki broj manifestacija koje će biti u našem gradu. Imamo naše prijatelje i međunarodne organizacije koje također žele da realizuju određen broj projekata u našem gradu i trgu kako bi unaprijedili turističku ponudu i kvalitet života naših građana. Siguran sam da ćemo svi uživati u najboljem ljetu u našem gradu˝, kazao je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić.

Na Panonskim jezerima za ovu sezonu očekuje se oko 400 hiljada posjetitelja. (Tuzlanski.ba)