Francuski turisti u posjeti Tuzli: Preporučit ćemo prijateljima da dođu i da uživaju u ovom prelijepom gradu
Foto: Tuzlanski.ba

Grupa turista iz francuskog Strazbourg-a doputovala je u posjetu Tuzli.

Riječ je o 16 članova folklornog društva Foliana, koji su doputovali u uzvrtanu posjetu Univerzitetskom kulturno – umjetničkom društvu „Zvonko Cerić“, te iskoristili priliku da turistički uživaju u našem gradu.

Na pitanje kakave će impresije iz Tuzle prenijeti svojim prijateljima u Francuskoj, Taleb je odgovorio:

˝Ja sam oduševljen i svakako ću preporučiti prijateljima da posjete Tuzlu. Sviđa nam se kako je grad uređen. Imate mnogo zelenila,  kafića,  prelijepih restorana u kojima se turisti mogu opustiti. Iznenađen sam jer su cijene kod vas vrlo povoljne. Tuzla i Panonska jezera liče na jedan Beč, Barcelonu…Ja ću preporučiti svojim prijateljima da dođu u Tuzlu i da uživaju u ovom prelijepom gradu˝.

- Turistička zajednica grada Tuzla u svojstvu domaćina  pružila je toplo gostoprimstvo našim gostima. Zajedno smo obišli i upoznali ih sa  kulturno – historijskim znamenitostima grada i naravno našim Panonskim jezerima koja su ih oduševila. Želimo da stvore jednu lijepu, pozitivnu  sliku o Tuzli koju će dalje da šire dalje kada se vrate u svoju zemlju˝, istakao je direktor Turističke zajednice grada Tuzla Edin Jahić. (Tuzlanski.ba)