FOTO: \"Gori Tuzla, vatra je jebena!\"
Foto: Tuzlanski.ba

Nisu se baš svi obradovali lijepom i sunčanom vremenu. Štab civilne zaštite i vatrogasne jedinice u proteklom periodu, suočavaju se sa izuzetno velikim brojem požara u našem gradu i kantonu.

\"pozarIN\"Neodgovorni pojedinci učestvuju u počinjenju krivičnog djela izazivanja opće opasnosti i druga zabranjena djela, ugrožavajući pritom živote ljudi, javnu i privatnu imovinu, a stanje protupožarne zaštite je kritično.

U toku protekla 24 sata vikenda zabilježeno je 30 intervencija vatrogasnih jedinica na gašenju požara niskog rastinja i šume na području Tuzlanskog kantona. U ovim požarima pričinjena je znatna materijalna šteta na šumskim dobrima i poljoprivrednim površinama.

Najviše požara zabilježeno je u Općini Tuzla. Vatrogasna jedinica Tuzla je imala dvanaest intervencijana gašenju požara šume i niskog rastinja na lokacijama Banj Brdo, Slavinovići, dva puta, Breške, Brgule, Krojčica, Trnovac, Ilinčica, Miladije, Lipnica i šljakište TE Tuzla, te u općinama Lukavac, pet požara, i Živinice, dva.

Na fotografiji možete vidjeti i tragove požara koji je u proteklom periodu zabilježen na Šiljatom brdu, a obzirom da se ispod proteže divan pogled na naš grad, onda Frenkijeva pjesma najbolje može ilustrovati ovo vrijeme velikog broja požara: \"Gori Tuzla, vatra je jebena\" 

tuzlanski.ba