Edukativni program: FOrMiraj se Subotom 2015!
Foto: Tuzlanski.ba

"Ukoliko želiš steći dodatna znanja i diskutovati o pitanjima iz oblasti politike i društva, te direktno zagovarati i kreirati pozitivne promjene u lokalnoj zajednici i šire sa mladim predstavnicama i predstavnicima u vlasti i drugim javnim ličnostima, FOM Subotom program je za tebe!" poručuju iz Organizacionog tima.

fom-subotomFOM Subotom edukativni program, koji se realizuje već drugu godinu, podrazumijeva niz predavanja, treninga i radionica koje će se realizovati svake subote od 12 do 15 sati u prostorijama SDP BiH Tuzla. Program je namijenjen svim mladim ljudima od 16 do 30 godina, bez obzira na njihov drušveno-politički angažman.

Program počinje sa realizacijom 4. aprila i traje do kraja 2015. godine, u ukupno dva ciklusa.

Aktivnosti programa pružiće ti priliku da usvojiš znanja i praktično ih primijeniš u svojoj lokalnoj zajednici. Predavanja i interaktivne radionice o temama iz oblasti socijaldemokratije, antifašizma, ljudskih prava, političkog liderstva, obrzovanja, ekonomije i političkog sistema u BiH, uz razgovore sa mladim predstavnicima i predstavnicama u vlasti, te prisustvo na sjednicama i uvidom u rad Gradskog vijeća Tuzla, omogućiće ti da direktno i praktično kreiraš pozitivne promjene u društveno-političkoj stvarnosti.

FOrMiraj se Subotom!

Javni poziv za učešće na programu otvoren je do 31. marta 2015. godine (do 23:59 sati), kada će prijavljeni/e biti obavješteni/e o učešću.

Aplikaciju možete popuniti na slijedećem linku Ovdje.

Facebook stranica programa: Ovdje.

 FOM Subotom Organizacioni tim