Nakon što je zadržavanje Severine na Srbijanskoj granici izazvalo burne reakcije mnogih, političari su i ovaj slučaj iskoristili za politička prepucavanja.

Dodik ponovo prozvao Konakovića: Neka Dino i Severina pjevaju jedno drugom
Foto: Arhiva | Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je uputio komentare na račun ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića

Dodik je posvetio Konakoviću još jednu objavu na društvenoj mreži X. 

"Dino Konaković sve više liči na estradnog menadžera, a sve manje na političara. Ako je pjevaljka Severina, koja je slavu stekla u Srbiji, za njega etalon moralnosti i oličenje istine, pao je na niske grane. Istina, slični se sličnima raduju. Razumijem da je za Konakovića Srbija opsesija, ali tu mu pomoći ne mogu", napisao je Dodik.

Dodao je kako bi Konaković vjerovatno stao i na stranu Tompsona, samo zato što je riječ o nekome ko sije mržnju protiv Srba.

"Zato neka Dino i Severina pjevaju jedno drugom 'Virujen u te'", dodao je. 

Kako kaže o Severini je najbolje rekla njegova kćerka. 

"Došli smo do toga da nam mala što je na jahti dala, pa sve to javnosti slala, prosipa priču o poštenju i pravdi kao da se o Djevici Mariji radi. Jedini zaključak na ovo sve - napokon je nekom Srbinu rekla NE", zaključio je Dodik.

Čini se kako političari koriste svaku priliku i dešavanje kao razlog za politička prepucavanja, što je naročito slučaj za  političare Republike Srpske i FBiH.