Dijete zaraženog Banjalučanina pozitivno na korona virus
Foto: Tuzlanski.ba

Kod muškarca iz Banje Luke, koji je bio na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza korona virusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, javlja Anadolu Agency (AA).

"Imamo prvi prijavljeni slučaj korona virusa. Radi se o osobi srednjovječne dobi, inače radnik u Italiji koji se krajem prošlog mjeseca vratio iz Italije. Nastanjen je ovdje u Banjoj Luci i koji se shodno preporukama javio u službu, a zatim bio upućen i na Klinički centar RS. Početkom ove sedmice su uzeti nalazi koji su urađeni i koji su bili potvrdi kada je u pitanju korovna virus. Trenutno, pacijent je izolovan u Kliničkom centru RS, njegovo stanje je dobro, nema nikakvih tegoba", rekao je Šeranić.

Istakao je kako je i dijete zaraženog također pozitivno na korona virus.

"Ostvareni su kontakti sa školom u koju dijete ide i pokušavamo ostvariti kontakt sa svim osobama s kojima su oboljeli bili u kontaktu. Dijete se osjeća dobro, a pacijentova supruga nije pozitivna na korona virus", dodao je.

On je kazao da je moguće očekivati još slučajeva zaraze korona virusom, a da je važno da se građani pridržavaju preporuka.