Danas u BiH umjereno oblačno i sunčano vrijeme
Foto: Tuzlanski.ba

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. Najniža temperatura zraka izmjerena je u Drvaru, minus pet, dok je najtoplije bilo u Neumu, devet stepeni. U Sarajevu je izmjereno minus dva, a na Bjelašnici jedan stepen, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima s mrazom u Bosni i višim predjelima Hercegovine, te magla po kotlinama i uz riječne tokove. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Najviša dnevna od pet do 10, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko devet stepeni.

U utorak očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblak očekuje se u sjevernim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od minus tri do dva, na jugu do četiri, a najviša dnevna od pet do 11, na jugu do 14 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U srijedu se očekuje umjereno oblačno i sunčano vrijeme, na istoku i u centralnim krajevima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od minus četiri do jedan, na jugu do šest, a najviša dnevna od šest do 11, na jugu do 15 stepeni.

U četvrtak očekuje se malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od minsu dva do četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna od šest do 12, na jugu do 15 stepeni.