U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. 

Danas sunčano uz mogućnost pljuskova praćenih grmljavinom
Foto: Arhiva

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno sunčano vrijeme. Lokalno su registrovani pljuskovi od područja Sarajeva prema sjeveru Hercegovine.

Lokalno uz jači razvoj oblačnosti će biti pljuskova praćenih grmljavinom, objavljeno je iz FHMZ-a BiH.
 
"U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalno uz jači razvoj oblačnosti će biti pljuskova praćenih grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34, na jugu zemlje do 37 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim područjima Bosne i na jugu Hercegovine. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U petak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 37 stepeni.

U subotu, sunčano vrijeme uz malu oblačnost. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.