Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom, bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja.

Danas obustava saobraćaja za vozila koja ulaze na autocestu na naplatnom mjestu Tarčin
Foto: Auto ceste FBiH

Zbog radova na sanaciji oštećenog kolovoza ulaznog kraka na autocestu, na naplatnom mjestu Tarčin, danas od 8 sati, saobraćaj će biti obustavljen za vozila koja ulaze na autocestu. Normalizacija saobraćaja se očekuje u popodnevnim satima.

''Molimo učesnike u saobraćaju za razumijevanje i prilagođavanje kretanja vozila uslovima na cesti uz poštivanje postavljene privremene signalizacije'', saopštili su iz Autocesta FBiH.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

''Molimo vozače koji putuju na duže relacije da prave češće pauze, posebno u najtoplijem dijelu dana. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Apel i za ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise'', saopštili su iz BIHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.