Danas je Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) posjetio Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Christian Schmidt.

Christian Schmidt u posjeti IDDEEA-i BiH: Jačanje saradnje i razvoj novih inicijativa
Foto: IDDEEA BiH

Ova posjeta predstavlja važan korak u daljem jačanju saradnje između IDDEEA-e i međunarodnih institucija koje podržavaju razvoj i modernizaciju sistema identifikacionih dokumenata i digitalne transformacije u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka sa direktorom Agencije, prof. dr. Almirom Badnjevićem, razgovarano je o trenutnim aktivnostima koje Agencija provodi, kao i o izazovima sa kojima se suočava u svom radu. Direktor Badnjević je istakao ključne projekte i inicijative koje IDDEEA sprovodi, s posebnim naglaskom na digitalnu transformaciju i unapređenje infrastrukture s ciljem poboljšanja usluga za građane i pravne subjekte u Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik Schmidt izrazio je svoju punu podršku radu Agencije, naglašavajući značaj njenog funkcionisanja za stabilnost i razvoj Bosne i Hercegovine, a najviše u pogledu digitalizacije.

„Aktivnosti i autoritet IDDEEA-e su od suštinskog značaja za administrativni i pravni okvir institucija na svim nivoima. Dobro je imati profesionalan pristup u bh. administraciji,“ zaključio je visoki predstavnik.

Ova posjeta potvrđuje opredijeljenost međunarodne zajednice da pruži podršku institucijama Bosne i Hercegovine u ostvarivanju njihovih ciljeva, a posebno u oblastima koje direktno utiču na kvalitet života građana.