Lejla Fazlagić Pašić, bivša sutkinja Općinskog suda u Sarajevu je već godinama u bjekstvu od bh pravosuđa, ali to je ne sprječava da uživa na Jadranskoj obali u Hrvatskoj i druži se Muhamedom Fazlagićem, savjetnikom člana Predsjedništva BiH.

Bivša sutkinja koja je u bjekstvu uživa na moru u društvu savjetnika člana predsjedništva BiH
Foto: Foto: Muhamed Fazlagić (Instagram)

Fotografiju sa Lejlom Fazlagić Pašić na društvenoj mreži Instagram je objavio Muhamed Fazlagić, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića.

Krv nije voda, napisao je, između ostalog, u opisu fotografije.

Bivša sutkinja Lejla Fazlagić Pašić se tereti da je koristila službeni položaj te donosila nezakonite presude na osnovu fiktivnih dokumenata i lažnih isprava. U optužnici koju je tada potvrdilo Kantonalno tužilaštvo stoji da je na taj način omogućila sebi i bliskim ljudima da dođu u posjed ciljanih nekretnina na području Kantona Sarajevo i to u vrijednosti od 10 miliona maraka.

Na čelu grupe u kojoj je bila  Fazlagić - Pašić bio je Alija Delimustafić, a još prije osam godina se pisalo o njihovoj kriminalnoj grupi preko koje su zaradili milione maraka. Mediji su tada izvijestili da je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu neosnovano pustilo Aliju Delimustafića da se brani sa slobode.

Suđenje u ovom predmetu na osnovu ranije podignute optužnice je počelo nedavno i postupak je razdvojen u odnosu na sutkinju Fazlagić Pašić, s obzirom na to da je bila nedostupna bh. organima gonjenja jer se nalazila u Hrvatskoj zbog čega je za njom svojevremeno bila raspisana i crvena potjernica.

Nedavno je potjernica ukinuta, a njoj su izdate mjere zabrane. 

Ipak, mjere zabrane, čini se, ne važe na Jadranskoj obali gdje višva sutkinja uživa kao da nije krivično gonjena. Još veći apsurd je što je u njenom društvu savjetnik člana Predsjedništva BiH čime se građanima naše države šalje poruka da žive u vrijeme kada pravda očito nije ista za sve.