"Školarci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju".

BIHAMK: Upozorenje vozačima na početku nove školske godine
Foto: Tuzlanski.ba

S obzirom da za većinu učenika danas počinje nova školska godina, iz BiHAMK-a mole vozače da, zbog povećanog broja djece na ulicama, budu maksimalno oprezni, posebno u blizini škola.

"Školarci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze). Želimo vam sretnu i uspješnu školsku godinu, budite pažljivi prilikom dolaska i odlaska iz škole" – poručuju iz BiHAMK-a.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Čekanja na graničnim prelazima su podložna čestim izmjenama.