BiH: Na području Hercegovine i jugozapadne Bosne izdat žuti meteoalarm zbog obilnijih padavina i vjetra
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog obilnijih padavina koje se očekuju tokom dana na području Hercegovine, te jugozapadne Bosne izdat je žuti meteoalarm.

Tako se na mostarskom području očekuju padavine od 15 do 25 mm u toku 24 sata, kao i vjetar oko 10 m/s (40 km/h) zbog čega je za taj lokalitet izdato upozorenje.

Mjestimično obilnije padavine od 20 do 30 mm tokom predstojeća 24 sata očekuju se na fočanskom i trebinjskom području, a padavine od 15 do 25 mm na livanjskom području.

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno. U nizinama uglavnom pada kiša, lokalno u centralnim područjima i susnježica, a u višim područjima pada snijeg.

Temperature zraka izmjerene u sedam sati: Bjelašnica -4, Ivan-sedlo i Livno 0, Bugojno i Jajce 2, Bihać i Sarajevo 3, Sanski Most i Zenica 4, Gradačac i Tuzla 5, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude i Mostar 6, Trebinje 7 i Neum 10 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930Pa, za 14hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

U Bosni i Hercegovini danas oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša, lokalno i susnježica, a u višim područjima snijeg. Postepen prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 2 i 8, a na krajnjem jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa kišom. Temperatura zraka između 3 i 5 stepeni Celzijusa.