Foto: Tuzlanski.ba

U organizaciji Udruženja građana "Velika djeca" iz Tuzle jutros u 9:00 sati ispred zgrade Suda i Tužilaštva TK mirno je protestovalo desetak građana. Protesti su organizovani povodom obilježavanja godišnjice ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv korupcije i kriminala.

U izjavi za medije predsjednik Udruženja "Velika djeca" Almir Arnaut Beli kazao je kako se nadao da će se današnjim mirnim protestima odazvati veći broj građana.

"Iskreno očekivali smo više ljudi, negdje između 150 i 200, uputili smo mnogima pozive čak i onima koji se godinama diče kako su oslobodili Tuzlu. Iz ovog grada je krenula revolucija nezadovoljnih građana i obespravljenih radnika i mi smo na tu činjenicu ponosni" kazao je Arnaut.

Almir Arnaut Beli je istakao kako se nada da će se 7. februara svi ponovo ujedinici protiv korumpiranog sistema i vlasti.

"Vrijeme je da ukinemo njima plate. Ovim putem pozivam radnike da izaberu jednog predstavnika, borci jednog predstavnika, žene svog predstavnika, mladi jednog predstavnika pa da u subotu dogovorimo daljnje smjernice" kazao je Arnaut i dodao.

"Moram da kažem da smo spremni na otvorenu borbu ako nam ne dopuste diplomatski put" naglasio je Almir Arnaut Beli  predsjednik Udruženja "Velika djeca" iz Tuzle.

Današnje mirne proteste podržali su i prijatelji Udruženja "Velika djeca" iz Lukavca i Srebrenika. (Tuzlanski.ba)