Aljo Redžić iz Tuzle u trošnoj kućici, gladuje, samuje i boluje
Foto: Tuzlanski.ba

U pojedinim dijelovima Tuzle i drugog majskog dana čuje se pjesma onih koji proslavljaju Međunarodni praznik rada. S druge strane, u svojoj trošnoj kućici, samuje i boluje šezdesetsedmogodišnji Aljo Redžić iz Tuzle.

Živi sam i bez ikakvih primanja. Nikada u životu nije imao priliku raditi u nekoj firmi, pa je dnevnicu zarađivao na razne načine. Osim što je sam i siromašan, danas ga mori i teška bolest od kojih mnogi umiru. Nažalost, bori se sa karcinomom prostate a teškoće ima i sa oba bubrega. Jedina osoba koja mu trenutno pruža i novčanu i moralnu podršku je komšinica Nermina Redžić, koja od suprugove invalidnine izdvoji malo novca kako bi Alji kupila lijekove i napravila ručak. Nermina je kontaktirala redakciju RTV Slon, uz molbu da se  njen apel prenese dobrim ljudima, ako žele da pomognu bolesnom Alji u bilo kojem smislu, Dobrodošla bi mu i hrana, i tople deke, jer ogreva nema. Bio bi zahvalan za lijekove koji su mu neophodni da ublaži bolove. Od socijalnih službi za sada ne prima nikakvu pomoć, jer posjeduje staru ličnu kartu. Za novi dokument nema novaca.

Za one koji bi željeli sami doći i pomoći, Aljo Redžić živi u Ul.Arifa Redžića br.12, naselje Mramor, općina Tuzla.

Njegova komšinica Nermina Redžić je malo dalje na broju 24, i zvanično ima i potpisan dokument od Centra za socijalni rad Općine Tuzle da ga može zastupati kao staratelj, jer to niko drugi niti ima niti hoće.

Eventualno, ukoliko bi željeli novčano pomoći i olakšati život Alji Redžiću, kontaktirajte Nerminu Redžić putem broja: 062/356-903.