Agonija se produžava: Radniku TTU-a pozlilo za vrijeme mirnih protesta
Foto: Tuzlanski.ba

Radnici Tvornice transportnih uređaja d.d. Tuzla i danas su održali mirne proteste ispred zgrade "Vlade TK".

Sve manje strpljenja imaju radnici TTU-u koji su danas peti put izašli na mirne proteste kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo prvenstveno zbog neisplaćenih plata.

Jednom od radnika Tvornice transportnih uređaja za vrijeme današnjih mirnih protesta ispred zgrade Vlade TK je pozlilo te je za kratko bio bez svijesti.

Kako kažu ogorčeni su na premijera Gutića i resornog ministra Srđana Mićanovića kao i predsjednika Skupštine TK Senada Alića koji još uvijek nemaju pravo rješenje za njihove probleme.

"Sve manje snage i strpljenja imamo, dosta je više lažnih obećanja od strane Vlade TK, želimo naše zarađene plate i da nam se nađe novi posao" - kazo je jedan od uposlenika TTU-a.

Jedinu pomoć radnicima TTU-u za sada je obećao gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji bi sutra iz budžeta Grada Tuzla radnicima trebao da isplati jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 50 KM.

Za danas u 14:00 sati je zakazan sastanak u Vladi TK kojem će pored premijera Gutića prisustvovati Ismet Bajramović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, predstavnici Sindikata metalaca kao i predstavnici Sindikata TTU-a te Štrajkačkog odbora TTU-a kako bi pokušali da iznađu rješenje.