130 osoba evakuisano iz Horozovina, Ibralića i Paraća!
Foto: Tuzlanski.ba

Na području Općine Banovići, u toku posljednja 24 sata, prijavljena su 32 nova klizišta. Teško stanje je i dalje na području Općine Kalesija gdje je u toku posljednja 24 sata prijavljeno 31 novo klizište. Putna komunikacija Kalesija – Jelovo Brdo – Gojčin je u prekidu i dalje zbog pada mosta u rijeku Spreču.

Pod vodom je još uvijek 100 ha poljoprivrednih površina. Ukupan broj ljudi koji je evakuisan iz Horozovine, Paraća i Ibralića je 130 a dio njih smješten je u kasarnu Dubrave dok je 57 osoba smješteno kod rodbine i prijatelja. Vršena doprema vode za piće cisternom u naselju Hrasno.

Na području općine Lukavac aktivirano je 155 klizišta od čega 58 ugrožava direktno stambene objekte. Iz 15 objekata je izvršena evakuacija 60 osoba. Broj klizišta koja ugrožavaju infrastrukturne objekte je 66, a 31 klizište se nalazi na poljoprivrednoj površini.

U Gračanici nije bilo prijava za nova klizišta.

Vatrogasna jedinica Srebrenik je u protekla 24 sata imala pet intervencija i to dvije na dostavi pitke vode u MZ Potpeć i MZ Brda i tri intervencije na crpljenju vode.