Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beckham u borbi protiv zlostavljanja djece: Njegove tetovaže ispričat će vam moćnu priču (VIDEO)

Preuzmite sliku

Tetovaže su obično oznake koje predstavljaju posebne uspomene, ali milioni djece čitav život nose oznake koje nisu sami odabrali. Fizičko, seksualno i emocionalno zlostavljanje je rašireno među milionima djece širom svijeta. Oni doživljavaju nasilje u školi, kod kuće, na društvenim mrežama ili njihovim životnim zajednicama. Nasilje nad djecom se može spriječiti.

Djeca jako često ne znaju da zlostavljanje koje im se čini nije normalno. I ne znaju da bi se trebala nekome obratiti za pomoć. I tu nastaje nepremostiv problem koji će dijete, kasnije čovjek, nositi na svojoj duši i u potpunosti odrediti njihov daljnji život.

Znaju to i u UNICEF-u, jako dobro, pa da bi otvorili oči javnosti često snime promotivni film da bi odaslali snažnu poruku javnosti, ali zlostavljanje se zbog toga i dalje ne smanjuje. I pitanje je doista koliko poruka mora biti moćna i zapažena da bi se svijest javnosti promijenila.

Ovaj put su se odlučili za promo video sa Davidom Beckhamom u glavnoj ulozi. Zapravo fokus je na njegovim tetovažama koje pričaju moćnu priču. Pogledajte. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje