Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Veliki potencijal sa Tušnja potpisao prvi profesionalni ugovor sa FK “Sloboda”

Preuzmite sliku

Popularno

Dolaskom nove Uprave FK “Sloboda” postavljeni su novi ciljevi, a jedan od njih je i promocija mladih i talentovanih fudbalera iz Omladinskog pogona.

Svima je poznato da je regija sjeveroistočne Bosne i Hercegovine bogata talentovanim fudbalerima, a isti su nerijetko nosioci timova koji bilježe dobre rezultate.

Struka FK “Sloboda”, ali i veliki broj skauta koji su pratili omladinske kategorije, procijenili su da se u Omladinskom pogonu krije izuzetan potencijal koji može napraviti blistavu karijeru. Radi se o Eldaru Mehmedoviću, sedamnaestogodišnjem golobradom mladiću koji je kroz svoje nastupe u omladinskim selekcijama ali i u reprezentativnom dresu, već stekao simpatije navijača i simpatizera. Mehmedović je danas potpisao i svojim prvi profesionalni ugovor i nije krio svoje oduševljenje:

“Velika mi je čast što sam potpisao ugovor sa FK Sloboda. To je klub mog djetinjstva, klub uz koji odrastam i klub kojim se ponosim. Svakom mladom fudbaleru je želja da potpiše ugovor i da se svojim radom i trudom bori za nastup u prvom timu. Igrati na glavnom terenu stadiona Tušanj, igrati pred navijačima kluba, za mene su čast i privilegija.”

Govorio je Mehmedović i o igranju na Tušnju, pred navijačima, ali i odgovornosti prema crveno crnom dresu.

“Iskreno se nadam da će se navijači uskoro vratiti na stadione jer podrška našem klubu je itekako potrebna. Odgovornost prema crveno crnom dresu je velika i povjerenje navijača se mora opravdati. Takođe, pozivam sve naše navijače da postanu članovi crveno crne porodice kupovinom članske karte! Ja vam mogu obećati da ću se boriti i da ću biti vjerni klubu prije i poslije sudijskog zvužduka. Zajedno sa svojim kolegama sve naše protivnike ćemo poštovati, ali ih se nećemo bojati”, kazao je Eldar Mehmedović u svom prvom zvaničnom obraćanju za klupsku stranicu.

Interes iz inostranstva za mladog “dragulja” bosanskohercegovačkog fudbala već postoji. Na Tušanj je došao 2015. godine. Nastupao je za sve klupske selekcije, a u dresu reprezentacije je upisao šest nastupa, saopćeno je iz FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje