Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U narednim danima počinje izgradnja autoputa od granice sa Srbijom u Rači do Bijeljine

Preuzmite sliku

Popularno

Izgradnja auto puta na dionici od granice sa Srbijom u Rači do Bijeljine, u dužini od 20 kilometara, započeće u narednim danima, usaglašeno je na današnjem sastanku predsjеdnika vlada Republike Srpske i Srbije Radovana Viškovića i Ane Brnabić.

Izgradnja autoputa na dionici od granice sa Srbijom u Rači do Bijeljine, u dužini od 20 kilometara, započeće u narednim danima, usaglašeno je na današnjem sastanku predsjеdnika vlada Republike Srpske i Srbije Radovana Viškovića i Ane Brnabić.

Na sastanku, koji je održan danas u Beogradu, potvrđeno je da će najveći dio radova na ovoj dionici finansirati Republika Srbija, kao dijela budućeg autoputa Vukosavlje – Rača (granica sa Srbijom).

Poslije sastanka, predsjеdnik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, precizirao je da će Srbija finansirati 80 radova na dionici od Rače do Bijeljeni, a preostalih 20 odsto Republika Srpska.

“Očekujemo da će radovi početi u narednim danima”, rekao je predsjednik Vlade, te podsjetio da će ovu dionicu graditi konzorcijum putarskih preduzeća iz Republike Srpske i Srbije.

Prema njegovim riječima, pored ovog projekta, na današnjem sastanku razmotrene su i trenutne aktivnosti na realizaciji više zajedničkih poslova, uključujući i od izgradnju aeodroma u Trebinju i hidroelektrane „Buk Bijela“.

“Razgovarali smo o tome u kojoj su fazi ovi projekti i kako ih ubrzati, tamo gdje je moguće”, istakao je predsjsdnik Vlade i dodao da su sa premijerkom Brnabić, pored infrastrukture, razmotreni i izazovi u vezi interventnih nabavki osnovnih životnih namirnica u svjetlu aktuelnih svetskih dešavanja.

Kako je prenio, Srbija će pomoći Republici Srpskoj da dođe do neke od namirnica, kojih trenutno manjka na svjetskom tržištu, a, pored toga, dogovoreno je i da ekspertske grupe sa obje strane u narednim danima traže adekvatno rješenje za prevoz naftnih derivata iz rafinerije u Pančevu, kako, zbog aktulne zabrane izvoza, ne bi došlo do poremećaja u lancu snabdijevanja potrošača. (BHRT)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje