Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Poziv budućim studentima: Dan otvorenih vrata na Fakultetu elektrotehnike

Preuzmite sliku

Popularno

U petak, 4. maja u terminu od 10 do 15 sati Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli organizuje informativnu manifestaciju Dan otvorenih vrata Fakulteta elektrotehnike.

U sklopu manifestacije, za sve zainteresovane posjetioce predviđeni su: bilazak sala i laboratorija, obraćanje dekanese i prodekana (od 11 sati), predstavljanje studijskih programa i usmjerenja, prezentacija pojedinosti u vezi sa prijemnim ispitom, rangiranjem i upisom na studij, te predstavljanje studentskih udruženja i studentskog aktivizma na FET-u.

Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli upisuje studente na studijski program “Elektrotehnika i računarstvo” ravnomjerno raspoređenih na pet usmjerenja: Automatika i robotika, Elektroenergetske mreže i sistemi, Elektrotehnika i sistemi konverzije energije, Računarstvo i informatika i Telekomunikacije, kao i na studijski program “Tehnički odgoj i informatika”.

˝Pozivaju se svi zainteresovani da posjete ovu manifestaciju kako bi od strane našeg nastavnog osoblja i studenata dobili odgovore na sva pitanja u vezi sa studijem na ovom fakultetu.
Više informacija o studiju se može pogledati i na web stranici FET-a: fe.untz.ba ili fet.ba˝, kazala je dekanesa dr.sc. Nerdina Mehinović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje