kvarenje
Povećan broj crijevnih viroza i trovanja hranom
"U ljetnim mjesecima svake godine imamo primjetno nešto veći broj crijevnih viroza, bakterijskih crijevnih infekcija i trovanja hranom ", pojasnila je prof. dr. sc. Svjetlana Grgić, načelnica Klinike za infektivne bolesti Sveučilišne klinič...
Stari kulinarski trik koji su koristile naše nane: Znate li zašto je dobro da imate kašiku u brašnu?
Većina ljudi kupi brašno, ostavi u smočnici ili kuhinjskom ormariću i zaboravi na njega dok ga ne mora koristiti. No, može li se brašno pokvariti? Nažalost, moguće je, a brašno je i namirnica koja privlači (ali i donosi iz trgovine) moljce,...
Sir vam se brzo kvari? Vjerovatno ga pogrešno spremate, evo ispravnog načina
Sir je namirnica koja odgovara uz gotovo sva jela, pogotovo zbog različitih okusa i teksture. Od gaude i ementalera pa do paškog, sir se može pronaći u raznim oblicima i okusima. Međutim problem sira je što se vrlo brzo kvari, pogotovo kada...
Povezanost dugotrajnog dojenja i kvarenja djetetovih zubića
Zasigurno određeni utjecaj ima i genetika, no na nju možete prebaciti krivicu tek kada se pravilno brinete o zubima, a oni se svejedno počinju kvariti Prednosti dojenja poznate su svim majkama. Zdravstvene dobrobiti i povezanost između m...
Kako ćete znati kada su pojedine namirnice pokvarene?
Način na koji ćete utvrditi je li pojedina namirnica pokvarena ili se još može konzumirati je prilično jednostavan i zahtijeva samo malu količinu znanja. Otkrijte kako ćete znati možete li nešto pojesti ili to trebate baciti. Hljeb: pljesni...
Čuvajte se trovanja u toplim danima: Pet načina da utvrdite da li je jaje svježe
U ovim toplim danima posebno oprezan treba biti s konzumacijom jaja. Stoga vam donosimo nekoliko savjeta pomoću kojih ćete prepoznati da li je ono svježe ili ga je ipak bolje ne konzumirati. 1. Svježe jaje ima čvrsto i ispupčeno žumance a g...