čokoladna pita
Čokoladna pita sa neobičnim sastojkom zbog kojeg je savršeno kremasta i topi se u ustima
Svileni tofu je dobar izvor bjelančevina biljnog porijekla. Ima puno mekšu teksturu od običnog tofua pa se baš zato često koristi za pripremu raznih umaka i krema. Nezaobilazan je dio i pripreme različitih slastica. Svileni tofu je jedan od...
Slatka eksplozija: Dvostruko čokoladna pita s lješnjacima
Umjesto keksa, podlogu napravite od lješnjaka, a zatim dodajte bogatu čokoladnu kremu i oduševite se divnim i tako jednostavnim spojem. Podloga od lješnjaka dat će divne orašaste okuse, dok će krema, koja se priprema lakše nego što možete z...
Recept dana: Čokoladna pita
Potrebno: Tijesto: • 150 g putera • 250 - 300 g brašna • 1 žumance • prstohvat soli • 4 kašike hladne vode Fil: • 6 jaja, 8 kašika šećera • 150 g mljevenih oraha ili lješnjaka • 50 g čokolade, sok od pola limuna • šećer u prahu sa vaniliom...