Zvanično: Legendarni američki teniser novi trener Novaka Đokovića
Foto: Tuzlanski.ba

Legendarni američki teniser Andre Agassi novi je trener Novaka Đokovića, potvrdio je drugi reket svijeta. Vijest o toj saradnji objavio je italijanski "Sky", u toku finala Mastersa u Rimu u kojem je srpski teniser izgubio od Aleksandera Zvereva iz Njemačke.

Novak je prije prošlonedeljnog Mastersa u Madridu raskinuo saradnju sa kompletnim stručnim štabom, u kojem je bio i Marjan Vajda, sa kojim je sarađivao još prije nego što se popeo na sam svjetski vrh.

Od tada se mnogo spekulisalo ko će biti njegov naredni trener, a pojavila se i informacija da je Agassi najozbiljniji kandidat.

"Razgovarao sam sa Andreom tokom proteklih nekoliko nedjelja telefonom i odlučili smo da se sastanemo u Parizu. Biće tamo. Vidjećemo šta budućnost donosi. Obojica smo uzbuđeni što ćemo raditi zajedno. Ništa se još uvijek unaprijed nismo dogovorili. Jednostavno, u Psrizu ćemo se malo bolje upoznati. Neće biti tu tokom cijelog turnira, biće tu neko vrijeme i nakon toga ćemo vidjeti šta će se dogoditi", otkrio je Đoković po završetku finala na Mastersu u Rimu.

Agassi je tokom karijere osvojio osam Grand slam titula, četiri manje od Đokovića. Saradnju bi trebalo da započnu od Roland Garrosa, koji počinje 28. maja, a na kojem će srpski teniser braniti titulu osvojenu prošle godine.

Za proslavljenog američkog tenisera to će biti prvi trenerski posao, koji će preuzeti 12 godina poslije povlačenja iz profesionalnog tenisa. (N1)