"Biće veoma neizvjestan meč u dalekom Tajvanu, te se nadamo da će kao i uvijek najbolji bosanskohercegovački teniseri dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu", saopćeno je iz Pres službe Teniskog saveza BiH. 

Objavljeni sastavi timova za Davis cup meč Tajvan - BiH, okupljanje 7. septembra u Taipeu
Foto: Arhiva

Seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 7. do 15. septembra  boraviti u Taipeiju, gdje će igrati svoj naredni meč Prve svjetske grupe Davis cup  takmičenja, protiv domaće selekcije Tajvana

Davis cup je jedino zvanično ekipno svjetsko tenisko prvenstvo, gdje naša najbolja seniorska teniska reprezentacija zauzima visoko 26 mjesto na rang listi najboljih teniskih reprezentacija svijeta.

Danas su objavljeni sastavi timova za predstojeći "Davis cup" meč Prve svjetske grupe u Taipeiu.

Selektor Zoran Zrnić će za meč protiv selekcije Tajvana imati na raspolaganju najbolje bh. tenisere.

Bosanskohercegovačka reprezentacija će nastupati u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Andrej Nedić.

Selekcija Tajavana za meč nominovala je sljedeće tenisere: Chun Sin Tseng, Yu Hsiou Hsu, Tung-Lin WU, Tsung-Hao Huang, i Ray Hoa, dok je selektor tima Yen-Hsun Lu.

Biće veoma neizvjestan meč u dalekom Tajvanu, te se nadamo da će kao i uvijek najbolji bosanskohercegovački teniseri dati sve od sebe kako bi ostvarili pobjedu, saopćeno je iz Pres službe Teniskog saveza BiH. 

U slučaju pobjede bh. teniseri bi obezbjedili kvalifikacioni meč u 2025. godini za ulazak u TOP 16 reprezentacija svijeta, dok bi u slučaju poraza u februaru naredne godine igrali meč za opstanak u prvoj svjetskoj grupi najboljih teniskih reprezentacija svijeta. Okupljanje bh. seniorske teniske reprezentacije planirano je za 7. septembar u Taipeu, gdje će već od 8. septembra početi pripreme za meč. Zvanični mečevi su na rasporedu 14. i 15. septembra s početkom u 11.00 sati po lokalnom vremenu, što je 5.00 sati ujutru po bosanskohercegovačkom vremenu.