Foto: Tuzlanski.ba

Na terenima pod Slanom Banjom svakodnevno se vrijedno trenira sa novim teniskim nadama koje već zauzimaju sami vrh bh. tenisa, jedna od njih je i mlada sugrađanka 14-godišnja Amila Gulamović, igračica tenis kluba „Sloboda“.

Rad, trud, disciplina i neosporan talenat razlog su zbog kojeg se Amila Gulamović trenutno nalazi na prvom mjestu rang liste u kategoriji djevojčica do 14 godina na području cijele BiH.

Prošle godine u kategoriji do 12 godina Amila je igrala i za državnu reprezentaciju BiH. Osvajanje turnira mladoj teniserki postala je rutina tako da je u proteklim godinama osvajala mnogobrojne turnire kako u kategoriji do 12 godina, tako i u ulaznoj kategoriji do 14 godina.

Ovogodišnji uspjesi talentovane teniserke iz grada soli su osvojen OP U-14 Zenica, te osvojen OP U-14 Sloboda Tuzla (drugi puta zaredom). U proteklom periodu odigran je i veliki broj polufinala i finala. Na Državnom prvenstvu u Sarajevu osvojila 3. mjesto u singlu i prvo mjesto u dublu, a učestvovala je i na dva Evropska turnira (Ulcinj i Vinkovci). Navedeni rezultati i uspjesi u konačnici su i razlog zbog kojeg Amila Gulamović trenutno drži liderstvo na ljestvici najboljih mladih teniserki u BiH.

Ukoliko nastavi vrijedno trenirati, ne sumnjamo da je pred mladom sugrađankom svijetla teniska budućnost. (Tuzlanski.ba)