Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zaslužena i vrijedna pobjeda “Solara” nad Vogošćom (VIDEO)

Preuzmite sliku

U ispunjenoj maloj dvorani pred oko 250 gledatelja, rukometaši Sloboda Solane uspjeli su savladati goste iz Vogošće, te borbenom igrom i zalaganjem nanijeli im četvrti ovosezonski poraz rezultatom 34:29.

Da su na domaćem terenu izuzetno kvalitetna ekipa koja može savladati svakog protivnika izabranici Mirze Bulića pokazali su i u utakmici protiv kvalitetne ekipe RK Vogošće.

Nakon prvih nekoliko minuta izjednačne igre crveno-crni su uspjeli ostvariti vodstvo od 3-4 gola razlike koje su čvrsto držali do kraja prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 17:14 u korist “Solara”.

  • sloboda-solana-vogosca345
  • U nastavku borbena i brza igra na obje strane koju je u nekoliko navrata sudijski par iz Brčkog pomalo čudnim i neusaglašenim odlukama uspio pokvariti.

    Do kraja utakmice rukometaši Slobode iz napada u napad držali su čvrsto ostvarenu prednost ne dopustivši gostima, naročito njihovom najboljem igraču Međiću da se razigraju i ugroze srečenu prednost. Utakmica je okončana rezultatom 34:29.

  • sloboda-solana-vogosca3456
  • Najbolji u redovima Slobode bio je Brčaninović koji je sa 10 postignutih golova ujedno bio i najbolji strijelac utakmice. Uz golmana Selmana Beširevića sa 15 uspješnih odbrana veliki doprinos pobjedi dali su i iskusni E. Ferhatbegović i Buljugija sa po šest postignutih golova, te Huseinović sa pet pogodaka. U redovima Vogošće bolji od ostalih bili su Međić (8), Geko (5) i Omerović (4).

    U narednom kolu rukometaši Sloboda Solane gostuju sarajevskoj Bosni.

    (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje