Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski rukometni savez saglasan: Mašić kandidat za selektora reprezentacije

Preuzmite sliku

Rukometni savez Tuzlanskog kantona i OŽRK Jedinstvo AtlasRelax kandidovat će Nedžada Mašića za selektora ženske rikometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, saznaje Fena.

Mašić je trenutno trener u Turskoj gdje je zbog postignutih rezultata veoma cijenjen.

,,Uskoro očekujemo dolazak u Tuzlu predsjednika RSBiH Amira Zahirovića sa saradnicima i s njima ćemo razgovarati, između ostalog, i o kandidaturi Mašića za selektora ženske rukometne reprezentacije”, izjavio je za Fenu Alija Hasić, predsjednik RSTK.

Sportski direktor Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović kaže da je razgovarao s Mašićem i da je ovaj stručnjak voljan preuzeti reprezentaciju naše zemlje.

,,Mašić je izuzetno cijenjen u Turskoj, gdje je dao veliki doprinos u podizanju nivoa ženskog rukometa u toj zemlji. S jednim od klubova došao je na korak do plasmana u grupnu fazu Lige prvakinja Evrope. Zbog svega, ponuđeno mu je mjesto selektora ženske reprezentacije Turske, ali je odbio iz porodičnih razloga”, kazao je Grabčanović u u razgovoru za Fenu.

Nedžad Mašić se u trenerske vode otisnuio 1996. godine, nakon uspješne igračke karijere. Prije deset godina vodio je ekipu tuzlanskog Jedinstva, u eliti bh. rukometa, a dvije godine kasnije otišao je u Tursku.

,,Podsjećanja radi, Mašić je uz Kasima Kamenicu jedini trener iz BiH sa EHF licencom. To je referenca  zbog koje smo se odlučili, naravno uz ostvarene rezultate tokom karijere, da Mašića predložimo za budućeg selektora ženske reprezentacije koju tek treba formirati”, zaključio je Grabčanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje